Лестър спечели надстрелването с Астън Вила за първата си победа в Премиър лийг от ноември насам

Лестър спечели първата си победа в Премиър лийг от ноември, след като надделя с 4:2 над Астън Вила като гост в зрелищен сблъсък от 22-рия кръг на английското първенство. Тимът на Унай Емери бе в добра серия в шампионата и въпреки че на два пъти повеждаше днес в резултата, допусна първото си поражение в лигата за 2023 година.

Двата отбора изиграха изключително първо полувреме, в които си отбелязаха пет гола. Оли Уоткинс изведе домакините напред в деветата минута. Удар на Буендия от границата на наказателното поле срещна гредата, след което топката стигна до Уоткинс, който прехвърли Уорд. Само три минути след това обаче Лестър изравни. Камара загуби топката от Дюсбъри-Хол в наказателното си поле, след което Ихеаначчо пусна към Мадисън, който се измъкна от шпагата на Конса и стреля в близкия ъгъл.

В 30-ата минута удар на Буендия отново срещна гредата. Две минути след това обаче Астън Вила поведе за втори път, след като Соутар си отбеляза кошмарен автогол в своя дебют за Лестър, след като протегна крак да пресече удар на Уоткинс и прати топката в собствената си врата.

В 40-ата минута Ихеаначо направи 2:2, след като засече с глава отблизо центриране на Барнс. В добавеното време на първата част Тете, който дебютира по блестящ начин в Премиър лийг, направи пълен обрат, след като получи извеждащо подаване от Ихеаначо, преодоля Мартинес и прати топката в опразнената му врата.

Астън Вила натискаше през втората част. Гол на Коутиньо бе отменен заради засада, а домакините не успяха да реализират друг такъв. Вместо това Денис Прат оформи крайния резултата в 79-ата минута , когато се възползва от грешка на Алекс Морено, излезе сам срещу Мартинес и прати топката във врата му за четвърти път.

Още от Футбол свят

Виж всички