Вегас остава без капитана си Марк Стоун за неопределен период от време

Капитанът на Вегас Голдън Найтс Марк Стоун претърпя операция на гърба и ще остане извън игра за неопределен период от време, съобщиха от клуба от Националната хокейна лига.

30-годишният нападател се контузи при успеха с 4:2 над Флорида Пантърс на 12 януари. Преди това той записа 17 гола и 21 асистенции в 43 мача този сезон.

В медицинския щаб на "златните рицари" се надяваха, че Стоун ще се възстанови с консервативно лечение, но малко след началото на рехабилитацията състоянието му се е влошило, което е довело и до операцията. Сега очакванията си нападателят да направи пълно възстановяване, но сроковете, в които това ще се случи, засега остават неизвестни.

Преди контузията Стоун не бе пропуснал мач този сезон. През миналия обаче той не игра в 26 мача заради друга травма на гърба, която доведе до операция на 19 май 2022 година.

Вегас заема трето място в класирането на Тихоокеанската дивизия с 62 точки от 51 мача, но тимът е само на точка зад лидера Сиатъл Кракън.

В кариерата си Марк Стоун има 196 гола и 318 асистенции в 584 мача в редовния сезон на НХЛ за Голдън Найтс и Отава Сенатърс, както и 23 гола и 27 асистенции в 73 мача от плейофите за купа "Стенли".

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти