Националите до 20 години на полуфинал на Световното

Националният отбор на България по хокей на лед за младежи до 20 години победи Нова Зеландия с 6:2 (3:1, 1:0, 2:1) и се класира на полуфинал на Световното първенство в дивизия III, което се провежда в Истанбул.

Срещата от четвъртфиналите се разви напълно по вкуса на българския състав, който взе аванс от 3:0 още след първите 15 минути игра след попадения на Антъни Тодоров, Стефан Пиротски и Александър Станимиров.

Нова Зеландия върна един гол преди края на първата третина чрез Джейкъб Кери, но Никола Чальов възстанови преднината на България от три гола в средата на втория период.

В третия новозеландците хвърлиха всички сили в атака и отправиха 19 шайби към българската врата, а Леон Куигли намали на 2:4. С вторите голове в мача на Чальов и Тодоров обаче България стигна до изразителната победа и място сред четирите най-добри отбора на турнира.

Много силен мач под рамката на българската врата направи стражът Калоян Стоянов, който се отличи с 35 спасявания. Никола Чальов завърши мача с два гола и асистенция за общо три точки, а с по две точки се отчетоха Мартин Райнов, Александър Станимиров и Антъни Тодоров.

В полуфиналите България по всяка вероятност ще играе с тима на Австралия, който попиля с 28:0 Република Южна Африка в друг мач от четвъртфиналите. Мачовете от предстоящата фаза на турнира са на 1 февруари, а съперниците в тях ще станат ясни след изиграването на последните два четвъртфинала - Израел срещу Босна и Херцеговина и Киргизстан срещу Турция.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти