Лаутаро Мартинес вдъхнови Интер за обрат срещу последния

Интер спечели с 2:1 гостуването си на Кремонезе и временно се изкачи на второ място в класирането. “Нерадзурите” показаха някои колебания, особено в защита, но си свършиха работата и оставиха домакините без победа в Серия А и на последното място в класирането.

Давид Окерере откри резултата в 11-ата минута след великолепно изпълнение. Десет минути по-късно Лаутаро Мартинес изравни. Аржентинецът се разписа още веднъж в 65-ата минута, като този гол се оказа победен.

Интер стартира агресивно и притисна домакините от самото начало. “Нерадзурите” организираха поредица от атаки, но те не доведоха до точни удари. Отличен пробив на Дъмфрис не завърши с точно подаване към съотборник, а Ачерби стреля с глава над вратата. На фона на тоталното преимущество на гостите в началото те изненадващо се оказаха догонващи в 11-ата минута. При първата си атака Кремонезе поведе след фантастично изпълнение на Окереке. Нападателят великолепно насочи топката към горния ляв ъгъл на Онана, тя се удари в греда и влетя в мрежата.

Интер допусна гол при 14-то поредно гостуване в Серия А, което е най-лошата серия от 1988 г., когато това се случва в 18 поредни срещи далеч от дома. Попадението леко обърка тима на Симоне Индзаги, на който му трябваше малко време да се оттърси от това развитие. Той обаче бързо стигна до възможност за изравняване. В 16-ата минута Джеко получи топката на отлична позиция в наказателното поле, но стреля неточно и прати кълбото покрай вратата.

“Нерадзурите” успяха да изравнят сравнително бързо. В 21-ата минута след ъглов удар Джеко стреля отлично от въздуха. Вратарят Карнезеки изби, но Лаутаро реагира най-бързо и прати топката в мрежата. Защитата на Интер обаче не се справяше на ниво и Кремонезе стигаше до опасности пред Онана при редките си атаки. В 26-ата минута вратарят на гостите отрази удар с пета на Бенаси. Малко по-късно Лаутаро си освободи пространство за удар, но стреля покрай вратата.

Проблемите на Интер в отбрана обаче продължаваха. При една ситуация Ачерби събори откъсващия се Окерере, но за негов късмет ситуацията не бе близо до вратата, а Бастони беше сравнително близо и той получи жълт картон. Малко преди почивката стражът на домакините се отличи с двойно спасяване. Карнезеки първо отрази далечен удар на Димарко, а след това се върна, за да спре Лаутаро при добавката.

След почивката Интер държеше инициативата и още в началото на втората част вратарят на домакините трябваше да отразява удар на Димарко. Тимът на Индзаги обаче трудно създаваше чисти положения, но 65-ата минута успя да поведе. Отлично подаване на Джеко намери Лаутаро Мартинес в наказателното поле. Аржентинецът стреля, топката се отклони във Васкес и не остави шансове на Карнезеки.

Кремонезе заигра по-агресивно в последната част на двубоя, а при една ситуация намеса на Дармиан малко пред голлинията помогна на Онана да се справи с добра атака на домакините. Малко по-късно пробив на резервата Дерерс завърши с неточен удар. Индзаги промени изцяло атаката си 15 минути преди края. Той извади Лаутаро Мартинес и Джеко и пусна Лукаку и Кореа. До края Интер не позволи да се стигне до напрежение, а в добавеното време можеше да стигне до нов гол, но удар на Дъмфрис бе отразен от Карнезеки.

КРЕМОНЕЗЕ - ИНТЕР 1:21:0 - Окереке (11)1:1 - Лаутаро Мартинес (21)1:2 - Лаутаро Мартинес (65)

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти