Елизара Янева отпадна на сингъл при девойките на Australian Open

Елизара Янева отпадна от турнира на сингъл при девойките на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българката загуби във втория кръг от №711 в световната ранглиста за жени Хаю Киношита от Япония с 1:6, 5:7

Янева започна лошо мача и загуби първия сет с 1:6. Във втората част Янева заигра много по-добре. На три пъти Елизара навакса пробив пасив, а при 5:4 изпусна сетбол за да изравни резултата. След гейм преминал през осем равенства Киношита успя да изравни на 5:5, а след това взе два поредни гейма.

Утре мача си от втория кръг на сингъл при девойките ще изиграе Росица Денчева, която ще срещне Татум Еванс от САЩ. На старта Деунчева победи финалистката от "Уимбълдън" и номер 10 в схемата Лука Удварди (Унгария) с 6:3, 7:6(5) за 84 минути.

В турнира на двойки при девойките Йоана Константинова и Росица Денчева загубиха драматично с 6:4, 5:7, 7-10 от Емерсон Джоунс от Австралия и Уакана Конобе от Япония.

По-късно днес Елизара Янева и Лавина Мореале от Италия ще играят на двойки срещу Ройзин Гилхиани и Стефани Уеб от Австралия.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти