Маркета Вондрушова елиминира Онс Жабюр във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Втората поставена в схемата Онс Жабюр (Тунис) отпада във втория крът на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените. Жабюр, която достигна до финала в последните два турнира от Големия шлем, отстъпи пред чехкинята Маркета Вондрушова с 1:6, 7:5, 1:6 в мач, продължил час и 43 минути.

В третия кръг в Мелбърн 23-годишната Вондрушова ще се изправи срещу 17-годишната си сънародничка Линда Фрухвиртова.

Тунизийката допусна два пробива и спечели само гейм в първия сет. Във втората част Онс Жабюр поведе с 4:1 и 5:3, допусна изравняване за 5:5, но успя за спечели със 7:5. Заемащата 86-о място в световната ранглиста Вондрушова бе категорична в третия сет след като започна с пет поредни гейма, загуби само един и при втория си мачбол стигна до успеха.

Олимпийската шампионка Белинда Бенчич (Швейцария), 12-а в схемата на Откритото първенство на Австралия, не допусна изненада и се класира за третия кръг след победи със 7:6(3), 6:3 американката Клеър Лу за час и 51 минути игра. Следващата й противничка е Камила Джорджи от Италия.

Бенчич изостана с 2:5 в първия сет, но спечели четири от следващите пет гейма, за да стигне до тайбрек.

Швейцарката стартира участието си в Мелбърн след триумф на турнира в Аделаида, а в първия кръг отстрани българката Виктория Томова.

Попитана дали титлата в Аделаида е повлияла на представянето й на Откритото първенство на Австралия Белинда Бенчич заяви: “Щастлива съм, че спечелих и като цяло съм доволна от добрите резултати. Но сега става дума за турнир от Големия шлем и започваш от нулата. Не ми помага, че спечелих в Аделаида. Опитвам се да се боря във всеки мач и да стигна колкото може по-далеч в надпреварата.

23-ата поставена Шуай Чжан (Китай) преодоля хърватката Петра Мартич с 6:3, 6:3 и ще срещне Кейти Волине от САЩ в следващия етап. Чжан получи сериозна подкрепа от китайски запалянковци. “Феновете са доста буйни. Все едно съм на Световното първенство. Гледах много футбол заради треньори ми, който обича Аржентина. Помоли ме да подкрепям Лионел Меси и аз го послушах“, коментира китайската тенисистка.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти