11 568 дни по-късно: Раниери отново спечели начело на Каляри

Клаудио Раниери се завърна с победа начело на Каляри, след като тимът спечели вчерашното си домакинство на Комо с 2:0 в двубой между двата тима от Серия “Б”.

Така 71-годишният специалист записа успех начело на сардинците точно 11 568 дни след предишната си победа като наставник на отбора. Раниери беше треньор на Каляри между 1988 и 1991 г., като го изведе до две последователни промоции от Серия “Ц” до Серия А. Последният му спечелен мач в първия му престой на “Сардиния Арена” беше на 19 май 1991 г. с 2:1 при гостуване на Болоня в италианския елит. Близо 32 години по-късно той отново беше начело на “рособлу” при техен успех, след като беше назначен точно преди Коледа. Опитният наставник прие по много емоционален начин завръщането си на клубния стадион.

Междувременно, Раниери беше заснет да говори на своя часовник по време на мача и след неговия край той беше запитан за причината. “Говорех на себе си! Разполагам с нови телефони и смартчасовници. Така си записвам всичко по време на двубоя и когато после го изгледам отново, знам за какво точно да следя. Някои хора си пишат в тефтери, но аз използвам звукозапис и така продължавам да гледам мача. Часовникът ми е като тефтер”, отговори италианецът. Той може и да е най-възрастният треньор в Серия "А" и Серия "Б", но определено е в крак с модерните технологии.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти