Интер взе своето с ранен гол на Лаутаро в слаб мач

 Интер победи Верона с минималното 1:0 в мач от 18-тия кръг на Серия “A” на "Сан Сиро". Единственото попадение отбеляза Лаутаро Мартинес още в 3-та минута, като победата дойде с крайно пестелива игра на "нерадзурите", които сякаш мислеха повече за предстоящото дерби с Милан за Суперкупата на Италия.

Интер бе допуснал неприятно изравняване в самия край на гостуването си в Монца, а през седмицата се бе наложил трудно над втородивизионния Парма с 2:1 за Купата на Италия. Днес Симоне Индзаги отново не изневери на любимата си схема 3-5-2, като единствената промяна в сравнение с предишния кръг бе стартирането на Роберто Галярдини като титуляр за сметка на Николо Барела

Тимът на Верона бе успял да прекъсне кошмарната си серия от 11 поредни мача без успех и бе спечелил в предния кръг с 2:0 над Кремонезе. Наставникът на веронци Марко Дзафарони  разчиташе на здрава игра в защита и контри от страна на атакуващите си футболисти Калон, Лазович и Джурич.

Още в 3-та минута Интер откри резултата. Хубава атака на "нерадзурите" доведе до блокиран изстрел на Галярдини, топката попадна в Лаутаро Мартинес и той даде ранен аванс на домакините с хубав удар с левия крак - 1:0 за Интер. Десетина минути по-късно Галярдини центрира на главата на Лаутаро, аржентинецът отправи удар, но Монтипо спаси. В следващата атака пък Джош Дойг от състава на Верона имаше добър шанс, но ударът му бе блокиран. 

Последваха спокойни минути, без положения за някой от отборите. В 31-вата минута пак Лаутаро стреля от дъгата на наказателното поле на Верона, но неточно. В 40-ата минута по-късно Федерико Димарко направи отличен рейд отляво и подаде на Джеко, но босненецът отправи много лош удар. Само минута по-късно Мхитарян също направи добър индивидуален пробив, но ударът му бе блокиран от Исак Хиен мина встрани от вратата. Последваха съмнения за игра с ръка на защитника на Верона в наказателното си поле, но след консултация с ВАР главният съдия Микаел Фабри не видя нищо нередно. До края на полувремето не последва нищо друго интересно и двата отбора се оттеглиха за почивка.

Пет минути след подновяването на второто полувреме отново Димарко направи хубав пробив, но подаването му бе избито в последния момент от защитата на Верона. Второто полувреме продължи в същото темпо като през първата част, като в един момент дори феновете на Интер започнаха да освиркват любимците си заради слабата игра и малкото положения. 

В 63-ата минута отново Лаутаро Мартинес бе в центъра на събитията, като аржентинецът отбеляза, но попадението му бе отменено заради нарушение срещу защитник на Верона. Две минути по-късно влезлият като резерва Ибрахим Сулеман пробва късмета си с далечен изстрел, но бе неточен. В 70-ата минута дойде и най-чистото положение за Верона. Отново замесен бе Сулеман, който стреля след хубаво изградена контраатака, но Онана изби в корнер. Четири минути по-късно след центриране камерунският страж на Интер не се намеси добре, но в крайна сметка защитата на домакините успя да избие. 

В 81-вата минута резервата за Интер Кристиян Аслани бе съвсем близо да отбележи чудесен гол с далечен изстрел, но ударът му бе неточен, макар и с малко. Във втората минута на даденото от съдията 4-минутно продължение Джанмарко Маняни от Верона също пробва късмета си с шут от разстояние, но нямаше успех. 

С минималния успех Интер се изравни по точки с 3-тия в класирането Ювентус, като и двата тима са с по 37 пункта, само един по-малко от 2-рия Милан. Това бе четвърти успех в последните 5 мача за "нерадзурите". Верона пък остава на предпоследната позиция с едва 9 точки.

ИНТЕР - ВЕРОНА 1:0 

1:0 - Лаутаро (3)

ИНТЕР: Онана; Шкриняр, Ачерби, Бастони; Дармиан, Галярдини, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко; Джеко, Лаутаро 

ВЕРОНА: Монтипо; Давидович, Хиен, Чечерини; Депаоли, Илич, Тамезе, Дойг; Калон, Лазович; Джурич

Още от Футбол свят

Виж всички