Евгени Недев е новият директор на Спортното училище в Русе

Евгени Недев е новият директор на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе с амбициозен поглед за развитието му. От месец декември миналата година той изпълнява функциите, като това стана след спечелен конкурс, обявен от Министерството на младежта и спорта. Той подава документи в последния възможен ден след повторното му обявяване, тъй като има чувство за дълг към образователната институция, в която работи 23 години. Понастоящем е обявен конкурс за заместник директор по административно-стопанска дейност, като кандидатите понастоящем са 8. Няма да има заместник – директор по спортната дейност, а ангажиментите ще изпълнява г-н Недев.

220 ученици има в Спортното училище, като целта е техният брой да нарасне. Съвсем наскоро е записано дете, което да учи лека атлетика, а към него ще се присъединят още 2. Известният наш състезател в Царицата на спортовете Евгени Игнатов допринася съществено за възстановяването на подготовката. Учениците в Спортното училище тренират 8 вида спорт.

Обновяването и разширяването на базата също ще помогне за укрепване престижа на училището. Евгени Недев сподели, че има желание да възстанови спортно – рехабилитационния център, намиращ се в приземния етаж на сградата под басейна. Подписан е договор с фирма и до края на годината ще се свърже към централната топлоснабдителна система обновеното общежитие, където ще се настанят ученици и техните треньори, особено когато идват от други области или населени места на региона ни извън град Русе. Мебелите за стаите се съхраняват в зданието на Спортното училище и обзавеждането им ще стане много бързо.

На мястото на бившото футболно игрище зад зданието на училището се планира изграждане на център за плуване и рехабилитация за деца и младежи с увреждания от фондация „Александър Русев“.

РусеИнфо

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти