Третодивизионен тим изтормози Барса в зрелищен сблъсък за Купата на Краля

Третодивизионният Интерсити се оказа доста костелив орех за Барселона в сблъсъка между двата тима от третия кръг за Купата на Краля. Той оказа изключително сериозна съпротива на каталунците, които се нуждаеха от продължения, за да се промъкнат на 1/8-финал. Двата тима сътвориха истинско зрелище със 7 гола, но накрая блаугранас все пак наложиха волята си и спечелиха с 4:3. Барса на три пъти повеждаше чрез Роналд Араухо в 4-тата, Усман Дембеле в 67-ата и Рафиня в 77-ата минута, но и трите пъти домакините успяваха да изравнят чрез Ориол Солдевийя, който наниза хеттрик в 59-ата, 74-тата и 86-ата минута. Така се стигна до продължения, където гостите все пак успяха да вкарат четвърти гол чрез Ансу Фати в 104-тата минута, който се оказа и победен.

Домакините излязоха с Пол Ройже и Ориол Солдевийя в предни позиции, докато Аарон Пинян, Мигел Мари и Белоти бяха триото в средата на терена.

В същото време Чави очаквано бе дал почивка на някои от основните си футболисти. Той заложи на Мемфис Депай и Феран Торес в атака, а Пабло Торе и Усман Дембеле действаха по крилата. Серхио Бускетс и Франк Кесие пък си партнираха в центъра на терена.

Барса започна мача атакуващо и още във 2-рата минута Пабло Торе се озова на добра позиция в наказателното поле и опита изстрел от воле, но прати топката над вратата.

Две минути по-късно резултатът бе открит в полза на гостите. Роналд Араухо се измъкна на първата греда при центриране от корнер и с глава отблизо порази вратата за 0:1.

В 13-тата минута Франк Кесие получи топката пред наказателното поле и опита шут по земя, но право в ръцете на вратаря.

Пет минути по-късно и домакините стигнаха до най-добрата си възможност до момента. Те организираха страхотна контраатака, Аарон Пинян надбяга двама защитници, финтира и вратаря, но ударът му към вратата не бе достатъчно силен и Роналд Араухо успя да се върне и да спре топката пред голлинията.

В 27-ата минута Барса за малко да отбележи доста куриозен гол. Мемфис Депай стреля от фаул, топката рикошира в защитник и "кацна" на напречната греда.

След това в 34-тата минута Усман Дембеле шутира от далечна дистанция, но топката премина встрани от вратата.

Минута по-късно отново Араухо бе изпуснат от защитата на домакините при един корнер, но този път изстрелът на бранителя не бе точен.

В 45-ата минута Феран Торес получи прекрасен извеждащ пас зад защитата, стреля от движение по земя, но топката мина на сантиметри от гредата.

Второто полувреме отново започна с натиск на Барса и в 50-ата минута Дембеле бе изведен на чудесна позиция в пеналта, но ударът му бе спасен от вратаря.

Интерсити отговори с шанс пред Пинян, който стреля от малък ъгъл, но вратарят на гостите внимаваше и спаси.

В 59-ата минута домакините изравниха резултата. При едно центриране от корнер Вадик Мурия свали с глава към Солдевийя, който отблизо засече топката във вратата за 1:1.

Барселона веднага засили натиска и в 66-ата минута Дембеле се измъкна в наказателното поле, но стреля в ръцете на вратаря.

Само минута по-късно французинът се реваншира с гол. Той получи перфектен пас на скорост зад защитата и елегантно прехвърли вратаря за 1:2.

Интерсити обаче отново не бе сломен и в 74-тата минута за втори път възстанови равенството, като отново герой бе Солдевийя, който се разписа с глава отблизо след центриране отляво.

И този път реакцията на гостите бе бърза и само три минути по-късно отново си върнаха преднината. Жорди Алба подаде успоредно на голлинията, а Рафиня на далечната греда засече във вратата за 2:3.

Последва размяна на положения, като първо домакините пропуснаха страхотна възможност чрез Солдевийя, а след това и Рафиня от чудесна позиция на успя да преодолее вратаря на съперника.

В 86-ата минута Интерсити за трети път изравни резултата и отново героят бе Солдевийя, който се разписа след чудесна контраатака, оформяйки своя хеттрик.

Така се стигна до продължения, в които Барса започна с голям шанс. Удар на Ансу Фати мина под плонжа на вратаря и топката мина агонизиращо близо до гредата, но все пак гол нямаше.

В 104-тата минута Фати все пак се разписа. Той получи пас по земя от Рафиня около точката на дузпата и от движение прати топката в мрежата за 3:4.

Това се оказа и победния гол в мача и Барселона се добра до 1/8-финал в турнира. Каталунците вече чакат жребия за следващия кръг, който ще бъде теглен в събота.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти