Олимпийската шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо: Целта ми е да повиша още нивото си

Олимпийската шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо от Германия има големи цели за 2023 година, съобщава агенция ДПА. Лекоатлетката иска да повиши още повече нивото си и да спечели трета поредна световна титла през август в унгарската столица Будапеща.

Михамбо защити титлата си от 2019 година в Юджийн (САЩ) преди пет месеца на Световното първенство, но след това се зарази с коронавирус, което попречи на тренировъчния й процес преди Еврошампионата в Мюнхен (Германия) и тя трябваше да се примири със сребърен медал.

„Много съм доволна от годината. Разбира се, би ми се искало да се състезавам в по-добра ситуация на Европейското първенство. Но все пак успях да се представя добре“, заяви Малайка Михамбо пред ДПА.

„Щастлива съм, че имах възможността да работя по моя начин и да се представям на нивото, което имах през 2019-а. Сега очаквам с нетърпение да надградя върху постигнатото и да се надяваме, че мога да повиша още нивото си през следващата година“, добави тя.

Михамбо записа лично постижение от 7,30 метра за победата на Световния шампионат през 2019-а в Доха (Катар) и се надява да подобен резултат през август. Тя коментира, че титлата в Юджийн през миналото лято й е показала, че вече знае как да се справя с напрежението на големи турнири.

Трикратната носителка на приза за Спортист на годината в Германия планира да се състезава на няколко турнира на закрито в родината си и вероятно на Европейското първенство в зала в турския град Истанбул през март.

„Мисля, че е важно да участвам на състезания със силна конкуренция и много зрители“, обясни Малайка Михамбо.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти