Гуардиола: Винаги е трудно срещу Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола бе доволен след успеха с 3:2 над Ливърпул на 1/8-финала за "Карабао Къп". Така "гражданите" детронираха носителя на трофея и направиха нова крачка към спечелването му. Испанският специалист заяви, че винаги е трудно, когато се изправя срещу "мърсисайдци", но похвали играчите си за представянето им в мача.

"След Световното и дългата почивка без футбол и двата отбора се представиха блестящо, с високо ниво и голям интензитет в играта. Срещу Ливърпул винаги е трудно. Когато играят добре, могат да те унищожат. Те бързо пренасят топката в предни позиции и умеят да създават положения. Комплименти за играчите ми, че се противопоставиха на този отбор. Ако играеш без ритъм и кураж, е невъзможно да спечелиш. Истина е, че играчите, които се присъединиха към отбора след седмицата почивка бяха позагубили малко ритъм, но не много. По-трудно бе за играчите, които останаха тук и имаха сълга почивка като Ерлинг и Коул. Те обаче бяха брилянтни и се представиха повече от добре", заяви Гуардиола.

Той похвали специално представянето на Кевин де Бройне и на младите играчи, които получиха шанс за изява.

"Кевин гореше в играта. Какъв футболист! Той е тук вече осем години и е абсолютна легенда. През първото полувреме момчетата от академията играха много силно. Отдавна не бях виждал такова представяне като на Рико Люис. Той е само на 17 или 18 години, а видяхте как се движи без топка. Щастливи сме, че го имаме за следващото десетилетие. Дано го задържим. Начинът, по който игра, бе феноменален", смята Пеп.

Още от Футбол свят

Виж всички