Щангистът Божидар Андреев е спортист на годината в Сливен

Състезателят по вдигане на тежести Божидар Андреев е спортист на годината на община Сливен, а неговият наставник Пламен Братойчев е най добър треньор. Призът му бе връчен на церемония тази вечер в зала "Сливен".

За следващата година щангистът от СКВТ Христо Бъчваров и бронзов медалист от Европейско първенство през 2022 година си пожела по-големи успехи, като заяви, че ще положи и много повече труд. Той добави, че са му липсвали повече тренировки и подготовка през изминалата година. Предстои му участие на Европейско първенство през май в Армения, като амбициите му са да стъпи на почетната стълбичка.

Треньорът на Андреев Пламен Братойчев определи достигнатото през годината ниво като средно и допълни, че ги очаква още доста работа. Той посочи, че стремежът им е бил медал в двубоя на Световното първенство по вдигане на тежести в Богота (Колумбия).

Братойчев отчете, че надморската височина е била 2600 метра и се е получило изоставане в издръжливостта, което е повлияло на всички участници. Според него, мястото не е било подходящо за състезание от този вид спорт.

В престижната класация на община Сливен второ място заема друг щангист - Васил Маринов от АСК ВТ Стоте войводи. пети от   Европейско първенство. На трето място е Жулиен Шайков от СК по акробатика Стефан Данчев, който е четвърти на смесени двойки от Световно първенство. Четвърти е Пресиян Въндев, скокове на батут от СК Сини камъни. В десетката на най-добрите спортисти на Сливен са и Виктор-Синан Бъчваров (карате), Марияна Узунова (батут), Кристина Стамова (батут), Леси Михайлова (карате), Илина Стоянова (джудо) и Магдалена Кисьова (батут).

Най-добрият спортист с увреждания е Ангел Манолов, състезател по спортна стрелба, тенис на маса, бадминтон и петанк.

За най-добър отбор е избран мъжкият футболен тим Сливен.

На церемонията бяха отличени общо 40 спортисти индивидуално и отборно.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти