Рашфорд: Няма време да се самосъжаляваме

Първият официален мач на английския Манчестър Юнайтед след паузата за Световното първенство по футбол предложи вълнуващо представяне и сензационен гол срещу Бърнли, село на нападателя Маркъс Рашфорд, пише агенция „Ройтерс“. 

Рашфорд се разписа на три пъти и за националния отбор на Англия на Мондиал 2022 в Катар, а срещу Бърнли бе точен 57-ата минута на двубоя от турнира за Купата на лигата, оформяйки крайното 2:0. Самочувствието на 25-годишния футболист пострада сериозно, след пропусната дузпа във финала на Европейското първенство през миналата година срещу Италия, а завръщането на Кристиано Роналдо при „червените дяволи“ изглежда също се отрази на формата на нападателя. 

Комфортна победа прати Ман Юнайтед на 1/4-финал за "Карабао Къп"

Маркъс Рашфорд бе титуляр само в 18 от 49 мача на Манчестър Юнайтед във всички турнири, отбелязвайки едва 5 гола, а тимът завърши миналия сезон бе трофей и с най-малко спечелени точки във Висшата лига от 1992 година насам. Рашфорд обаче постепенно върна формата си и започна в 16 от 22 мача във всички турнири, като се разписа 9 пъти. Той си спечели място в селекцията на Гарет Саутгейт за Световното първенство и се записа сред голмайсторите в мача срещу Иран и на два пъти срещу Уелс, въпреки че бе резерва в четвъртфиналния сблъсък с Франция. Футболистът увери, че вече е оставил отпадането на Англия от Мондиал 2022 в миналото. 

„Няма време да се самосъжаляваме. Трябва да постигаме добри резултати и за щастие днес го направихме“, заяви нападателят на Манчестър Юнайтед след победата над Бърнли снощи. Английският национал си заслужи похвали и от мениджъра Ерик тен Хаг. „Отбеляза страхотен гол с отличен завършващ удар. Мисля, че Маркъс е в добра форма и се надявам да остане концентриран“, каза нидерландския специалист. „Представянето му се подобрява от мач на мач. Очаквам да продължи по този начин“, добави Тен Хаг.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти