Верстапен каза кое състезание няма да му липсва през 2023

Макс Верстапен спечели последните две издания на Гран При на Франция на пистата „Пол Рикар“, която обаче не попадна в календара на Формула 1 за 2023 година. Въпреки успехите си от последните две години на трасето в южна Франция световният шампион призна, че това състезание няма да му липсва през предстоящия сезон.

„Няма да ми липсва. Мисля, че това е страхотна писта за тестване и състезания за издръжливост, но за съжаление не беше хубава с кола от Формула 1“, призна Верстапен пред Viaplay F1 Talks.

Потвърдено! Без Гран При на Франция във Формула 1 през 2023 година

Първоначалната идея на организаторите на Гран При на Франция бе надпреварата да се завърне в календара в близките години на ротационен принцип с някой друг европейски старт. През миналата седмица обаче стана ясно, че компанията, която се занимаваше с организирането на състезанието ще бъде закрита преди края на годината.

Без Гран При на Франция в близко бъдеще

Така бъдещето на Гран При на Франция отново става неясно, което пък е добра новина за пистата „Спа“ и Гран При на Белгия. Трасето в Ардените също се бореше за своето оцеляване и се смяташе, че именно то и „Пол Рикар“ ще се редуват в календара на Формула 1. Сега обаче е много вероятно Гран При на Белгия да успее да се пребори за по-дългосрочен договор и ежегодно домакинство на шампионата.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти