Заплатата на Зиеш се оказва проблем за Милан

Милан не се е отказал от идеята да привлече в редиците си крилото на Челси Хаким Зиеш. "Росонерите" искаха мароканеца още през лятото, но тогава предпочетоха вместо него да вземат Шарл Де Кетеларе. Белгиецът обаче все още не може да разкрие най-доброто от себе си на "Сан Сиро", а и Браим Диас не се намира в много добра форма и затова в клуба искат да усилят още конкуренцията в предни позиции, като отново са насочили поглед към Зиеш.

29-годишният футболист остави отлични впечатления с изявите си за Мароко по време на Световното първенство в Катар и имаше сериозен принос за класирането на отбора на 12-финал. Това още повече е убедило шефовете на Милан, че си струва да го вземат в редиците си.

На този етап се смята, че "росонерите" ще опитат да го вземат под наем с опция за откупуване. От Челси са склонни на подобна сделка, а и самият футболист също има интерес да дойде на "Сан Сиро".

Оказва се обаче, че има един сериозен проблем пред трансфера и това е заплатата на Зиеш. Той е поискал между 7 и 8 милиона евро от Милан, а това е таванът на заплатите в клуба. Към момента няма играч, който да взема толкова пари, като подобна сума е предложена единствено на звездата на "росонерите" Рафаел Леао, ако той се съгласи да преподпише. В момента Зиеш получава приблизително 6 милиона евро в Челси, но той се надява да си издейства по-голяма заплата именно заради силните си игри на Световното.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти