Британецът Камерън Нори иска руските тенисисти да участват на „Уимбълдън“ догодина

Британецът Камерън Нори се надява тенисистите от Русия да получат разрешение да участват на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“ през 2023 година и заяви, че иска „най-добрите състезатели да играят“, пише агенция ДПА.

Заради войната в Украйна на руснаците бе забранено участие на тазгодишното Открито първенство на Великобритания. Това означаваше, че тенисисти Даниил Медведев и Андрей Рубльов не успяха да се състезават в третия за годината турнир от Големия шлем, който бе спечелен от сърбина Новак Джокович.

В резултат от забраната за руските тенисисти надпреварата не носеше точки за световната ранглиста – решение, което бе посрещнато с недоволство от състезателите. Медведев и Рубльов завършиха съответно седми и осми в класацията в края на годината, като и двамата участваха във финалите на АТП в Торино, Италия.

Нори се надява, че те ще могат да играят на Уимбълдън през следващата година. „Аз лично искам най-добрите тенисисти в света да играят. Почувствах, че миналата година беше трудна за тези състезатели, особено Даниил и Андрей, които имат шансове да спечелят надпреварата. Знам колко много са жертвали за своите кариери, а целите им очевидно са много високи и да печелят титли от Шлема, така че се чувствах зле зя тях“, коментира Камерън Нори.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти