Още едно признание за Ашли Барти в родината й

Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Ашли Барти (Австралия) е категорична, че е "изпълнила абсолютно всичко" от своите цели след изненадващото си оттегляне от спорта по-рано тази година.

Трикратната победителка в турнири от Големия шлем беше в разцвета на силите си, когато през март взе изненадващото решение да прекрати тенис кариерата си на 25-годишна възраст.

Барти получи поредната си награда - за тенисистка номер 1 на сезона в Австралия, след като преди няколко дни стана и "Спортист на годината" в родината си.

Ашли Барти бе избрана за "Спортист на годината" в Австралия"

След триумфа си в "Мелбърн Парк", който я прави първата домашна шампионка на сингъл за жени след Крис О'Нийл през 1978 година, Барти стана първата състезателка, спечелила пет пъти медала Нюкомб, присъждан за изключителни постижения в австралийския тенис.

Тя взима най-високото индивидуално отличие в австралийския тенис всяка година от първото връчване на трофея през 2017 година.

"Това очевидно беше много голяма година в моята кариера и в живота ми", каза Барти, който спечели наградата пред вицешампиона на "Уимбълдън" Ник Кирьос, пред шампионката на на смесени двойки от Откритото първенство на САЩ Сторм Хънтър, Айла Томлянович и Алекс Де Минор.

"Имахме невероятна година, в която беше страхотно изживяване не само на мен, но и на моя екип, и толкова много се гордея с това. Стоя тук горда, знаейки, че изпълних абсолютно всичко, което можах, за този красив спорт, който ми донесе много повече, отколкото някога съм мечтала", каза Барти.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти