Изевков спечели първия си "Чалънджър" в Пловдив

Първата ракета на Раковски - Венцислав Изевков спечели, макар и трудно втория турнир от сериите „Чалънджър“ в град Пловдив. В успорваната битка, той показва отлична физическа издръжливост, вариативна игра, желание за победа и съвсем закономерно се наложи с 2:0 сета над Павел Маринов.

По пътя към купата през последните две седмици Венци победи опитни играчи като Александър Сергеев, Богдан Богданов, като на полуфинала му се наложи да се изправи срещу своя брат Тони Изевков, но и той се оказа преодолимо препятствие за него. Така съвсем заслужено се класира за своя пръв финал от сериите „Чалинджър“. Там го очакваше неговия добър приятел Павел Маринов. Двамата познават много добре играта си, като преди срещата Изевков водеше в двубоите помежду им.

В първия сет Изевков успя да пробие пръв за 3:1, но Маринов върна пробива в последния момент за 5:4. Нов пробив в сета записа Изевков с което спечели първия сет със 7:5.

Втория сет бе почти огледален на първия като двамата размениха по един пробив, но отново той проби за втори път в края на сета, а с това спечели срещата с общ резултат 7:5 6:4.

„Финалът беше игра на нерви и на физическа издръжливост. Поздравявам Павел за страхотната игра, която показа в днешния ден. Днес шанса бе на моя страна и успях да спечеля срещата с Павел. Формата на турнирите е страхотен. Дава възможност на играчите сами да избират кога и къде да изиграят срещите помежду им, което е изключително удобно за всеки, а в същото време предоставя възможност да се срещнем с много нови приятели за тенис“ – заяви Изевков веднага след срещата.

Финалистите бяха наградени лично от мениджъра на Интерактив тенис Ивайло Цанков, който беше дошъл специално за финалната среща. Победителят спечели ваучер на стойност 100лв, а финалиста се утеши с ваучер на стойност 50лв.

„Поздравявам двамата финалисти и се надявам всеки техен двубой в Интерактив тенис да бъде така оспорван. Започнахме с турнирите в Пловдив само преди месец и интересът към първите две издания бе огромен. Още с първото събитие местата се изчерпаха, което е впечатляващо. Ще се опитаме да направим тенис играта за пловдивчани още по-интересна, като предоставим различни възможности за активност през цялата година. Пловдив е важен за нас защото е разположението му е в центъра на страната, освен това именно от тук започват кариерата си едни от най-големите звезди на Българския тенис. Чалинджърите са само началото, като мисията на Интерактив тенис е да обедини любителите не само от Пловдив, но и тези от всяка точка на страната. Приветстваме всеки, който   желае без значение от пол, възраст или ниво на игра да се включи в тях. Благодарение на единната рейтинг системата скоро ще можем да разделим турнирите на различни категории, което допълнително ще привлече все повече любители на играта. Отворени сме за партньорства с всички местни организации, които са готови да подадат ръка на нашата нашата инициатива“ – заяви мениджъра на ITL.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти