Григор завърши годината в Топ 30, Кузманов се завърна в топ 200, рекорд за Андреев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров завърши годината в Топ 30 на световната ранглиста за десети път в своята кариера. В обновената днес класация 31-годишният хасковлия заема 28-о място с актив от 1460 точки.

Новата седмица донесе добри новини за следващите двама българи в ранглистата. Втората ни ракета Димитър Кузманов се завърна в Топ 200, след като достигна до четвъртфиналите на “Чаланджър”-а в Хелзинки. Благодарение на доброто си представяне във финландската столица Мико се изкачи с 12 позиции и вече е под №195 с актив от 282 точки. Рекордното класиране на пловдивчанина е №159 от 29 август.

Прогрес отбелязва и Адриан Андреев, който през миналата седмица също намери място сред най-добрите осем в Хелзинки. Той се изкачи 13 места до №207 с 265 точки, което е върхово класиране в неговата кариера.

Александър Лазаров загуби четири позиции и се смъкна до №277 с актив от 45 точки.

В топ 10 също има промени. Финалистът във Финалния турнир на АТР Каспер Рууд измести Стефанос Циципас от третото място, а шампионът в Торино Новак Джокович се изкачи с две позиции до №5. Това доведе до спад с две места за Даниил Медведев, който вече е седми, и с една за Андреа Рубльов, който е осми. В същото време Хуберт Хуркач се завърна в Топ 10, изпреварвайки Холгер Руне.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти