Доктор Марко посочи слабото място на Макс

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко обикновено засипва с похвали и суперлативи двукратния световен шампион Макс Верстапен. В повечето случаи това е напълно заслужено, въпреки критиките, че Макс вече на практика е шефът на тима в сянка и всичко в отбора е подчинено на неговите интереси.

Но има състезания, в които Макс или тимът грешат и това се отразява на представянето им, както и на отношенията вътре в отбора. Пример за това тази година беше състезанието в Сингапур, където Макс завърши едва 7-и след грешка в квалификацията и неособено силно представяне в състезанието.

В Сингапур Макс не успя да завърши последната си бърза обиколка в третата част на квалификацията и това определено го ядоса.

Макс: Не съм лош съотборник, пишат се отвратителни неща за мен

„Трябва да се справяме с такива ситуации – обясни доктор Марко. – Да, това беше грешка на състезателния инженер, глупава грешка. Но това е инженерът, който направи така, че Макс да спечели 34 победи. Но една такава грешка и всичко изчезва.”

Перес излезе начело преди квалификацията в Абу Даби

След квалификацията Макс си тръгна максимално бързо от пистата и пропусна съвещанието на Ред Бул след сесията.

Фитипалди и Вилньов критикуват Макс

„В такива ситуации ние знаем, че известно време не трябва да говорим с Макс – обясни Марко. – Оставяме го на мира, знаем, че после пак ще се върне. Това са моментите, в които сякаш виждаме Йос вместо Макс. Но ситуацията се подобрява.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти