Перес излезе начело преди квалификацията в Абу Даби

Серхио Перес оглави класирането в последната свободна тренировка преди последната квалификация за сезона във Формула 1. Мексиканецът успя да завърти обиколка на пистата „Яс Марина“ в Абу Даби за 1:24.982, с което той стана първия пилот, който слиза под 1:25 от началото на уикенда. 

Втори на 0.152 секунди зад Перес се нареди неговият съотборник Макс Верстапен, който допусна грешка на изхода от петия завой в своя рекорден тур, което му коства време на цялата права преди шестата крива. Зад двамата пилоти на Ред Бул се наредиха и тези на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, които бяха със съответно 0.240 и 0.413 по-бавни от Перес.

Ландо Норис от Макларън успя да се класира на петото място, а точно зад него завършиха и двамата съотборници във Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц. Топ 10 в края на последния час за подготовка в Абу Даби допълниха Дениъл Рикардо, Себастиан Фетел и Алекс Албон. 

Самата сесия бе спряна за няколко минутки в нейната среда, тъй като предната дясна гума на Пиер Гасли се спука на изхода от деветия завой и това разпиля малко отломки по трасето, които трябваше да бъдат почистени. При самото спиране на тренировката Хамилтън изпревари Норис и един от пилотите на Хаас в спирането за петата крива, за което седемкратният световен шампион ще бъде разследван преди квалификация по-късно днес.

Самата сесия за място стартира в 16:00 часа българско време, като тя ще се проведе изцяло под изкуственото осветление на „Яс Марина“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти