Макс: Не съм лош съотборник, пишат се отвратителни неща за мен

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен се опита да обясни скандала в Ред Бул от последните обиколки на Гран При на Сао Пауло в неделя. Тогава Макс отказа да върне 6-ото място на Серхио Перес и не изпълни заповедите от бокса, а след това стана обект на ожесточена атака от феновете, които са недоволни от арогантното му и егоистично поведение.

В Абу Даби Макс обясни, че още в Мексико е казал на тима, че няма намерение да пропуска съотборника си Серхио Перес пред себе си.

„Не ставаше въпрос за позицията, няма значение дали е първо, второ или шесто, седмо или десето място – заяви Верстапен. – Става въпрос за нещо, което се случи по-рано през сезона. Вече обясних това в Мексико, тимът ме разбра и се съгласиха. Отидохме в Бразилия и аз мислех, че ще се състезаваме, че ще се опитаме да постигнем възможно най-добрия резултат.”

Перес вече съжалява за острите си коментари в Бразилия

Шампионът беше категоричен, че в тима не е трябвало да очакват, че той няма да пропусне Перес напред.

Смъртни заплахи към отбора на Ред Бул след Гран При на Сао Пауло

„Имахме леки проблеми в комуникацията в събота и неделя, никой нищо не ми каза за потенциална размяна на местата или нещо подобно – коментира Макс. – Това се случи в последната обиколка, казаха ми по радиото и аз мисля, че те трябваше да знаят моя отговор още отпреди една седмица.”

Фитипалди и Вилньов критикуват Макс

Верстапен разказа и какво е станало след състезанието.

Хорнър и Марко гарантираха, че Верстапен ще помага на Перес в Абу Даби

„След финала ние проведохме хубава дискусия, сложихме всичко на масата и всичко беше решено – е мнението на Верстапен. – Може би трябваше да проведем този разговор по-рано, защото аз никога не съм лош съотборник, винаги съм помагал на съотборниците ми и тимът знае това.”

Перес: Катастрофата в Монако не беше умишлена

И разбира се, Верстапен декларира, че за него интересите на тима винаги са на първо място.

Перес: С Макс можем да действаме като възрастни

„Винаги поставям тима на първо място, защото в крайна сметка нашият спорт е отборен – поясни Макс. – Мисля, че това, което научихме от тази история е, че трябва да бъдем малко по-открити и да комуникираме по-добре помежду си.”

Ще помага ли отново Перес на Макс?

И накрая, Макс се оплака и от реакциите на медиите и феновете.

„Разбира се, след състезанието, аз изглеждах много зле в медиите – заяви Верстапен. – Но те не разполагат с цялата картина. За мен е абсурдно да ме атакуват така. Те не знаят как работа с тима и какво тимът цени у мен. Всичко, което прочетох е отвратително. След това феновете нападнаха семейството ми, заплашваха сестра ми, майка ми, приятелката ми, баща ми и това е прекалено. И определено трябва да спре.”

Според Макс, той и Перес имат „страхотни отношения”.

Доктор Марко: Рикардо се връща в Ред Бул

„Продължаваме напред, имаме страхотни отношения с Чеко, но не разбирам защо ме атакуваха всички, надявам се, че един ден те ще разберат какво се е случило, атакуваха ме много хора, не само фенове, но и хора от падока на Формула 1. Медиите пишат абсурдни неща за мен.”

И накрая Макс обеща, че той като част от Ред Бел, ще помогне на Перес, ако има такава възможност.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти