Розова долина удържа Лудогорец за час, но "орлите" са в следващата фаза

Лудогорец се класира за 1/8-финалите на Купата на България, след като победи с 2:0 Розова долина в Казанлък. Двубоят на стадион “Севтополис” бе празник за феновете на домакините, като техните любимци успяха да удържат натиска на “орлите” един час, но резервата Димитър Илиев откри резултата. В даденото от съдията продължение пък друга резерва - Рик Джонатан подпечата продължаването напред към следващата фаза за шампионите. Домакините играха цяло второ полувреме с човек по-малко, след като Венцислав Иванов бе изгонен.

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа излезе с голяма част от титулярите, но шанс получиха и част от играчите, които по-малко са взели участие в досегашните срещи. На вратата бе Симон Слуга, а пред него в защита бяха Иван Йорданов, Георги Терзиев, Педро Енрике, Аслак Фон Витри. В наситената халфова линия действаха Клод Гонсалвеш, Шоу, Нонато и Доминик Янков, а в предни позиции бяха Бърнард Текпетей и Игор Тиаго. Любопитно е, че Иван Йорданов бе освободен от националния отбор заради травма, но днес е титуляр като ляв бек. 

В средата на полувремето при един корнер пред вратата на Розова долина, гостите от Разград имаха претенции за дузпа. Терзиев овладя топката и стреля от въздуха, но кълбото срещна ръката на Ангелов, който обаче бе с гръб и нямаше как да реагира.

В 40-ата минута Венцислав Иванов от домакините получи втори жълт картон, след като настъпи неприятно Иван Йорданов. Националът трябваше да напусне принудително и бе заменен от Рик Джонатан. Преди това и Шоу трябваше да напусне с травма и на негово място се появи Якуп Пиотровски.

В началото на втората част очаквано Лудогорец наложи сериозен натиск, който даде резултат в 60-ата минута. Тогава Пиотровски стреля от наказателното поле, но топката се отби в тялото на защитник, за да стигне до резервата Димитър Илиев, който на празна врата да открие резултата.

В последната минута на срещата дойде и второ попадение. Игор Тиаго нахлу в наказателното поле, където намери нахлуващия Рик, който на празна врата оформи крайния резултат.

Така Лудогорец се класира за осминафиналите, където на 4 декември ще срещне победителя от срещата Вихрен - Левски.

РОЗОВА ДОЛИНА 0:2 ЛУДОГОРЕЦ0:1 Илиев (60)0:2 Рик (90)

РОЗОВА ДОЛИНА: 12. Д. Иванов, 10. Сюнетчиев, 23. Вал. Иванов, 77. Вен. Иванов, 5. И. Иванов, 11. Колев, 18. С. Иванов, 66. Ц. Чахов, 8. Стоичков, 14. Ангелов. 9. К. Чахов

ЛУДОГОРЕЦ: 12. Слуга, 16. Фон Витри, 5. Терзиев, 15. Педро Енрике, 8. Гонсалвеш, 23. Шоу, 82. Йорданов, 64. Янков, 20. Нонато, 37. Текпетей, 9. Игор Тиаго

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти