Перес: Катастрофата в Монако не беше умишлена

След като Макс Верстапен игнорира заповедта от бокса да пропусне Серхио Перес пред себе си на финала на Гран При на Сао Пауло миналата седмица в нидерландските медии се появиха спекулации защо световният шампион е сторил това. Версията, която Том Коронел от ViaPlay и Ерик ван Харен от De Telegraaf цитираха бе, че този ход на Верстапен е бил в отговор на „умишлената“ катастрофа на Перес в края на квалификацията преди Гран При на Монако в края на месец май.

Това ли е причината за издънката на Макс?

Този инцидент на мексиканеца на изхода от „Портие“ не позволи на Верстапен да подобри своя резултат от първите опити в третия сегмент на сесията за място в Княжеството. Така той остана на 4-то място на старта, а Перес стартира точно пред него, докато на първата редица бяха пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц. 

На следващия ден в състезанието Перес успя да се ориентира най-добре в сложните условия и триумфира в Княжеството, с което се доближи на 15 точки от Верстапен във временното класиране при пилотите на този етап от шампионата.

Преди началото на последния състезателен уикенд за сезон 2022 в Абу Даби Перес застана пред медиите и категорично отрече катастрофата му в Монако да е била умишлена. 

Перес: С Макс можем да действаме като възрастни

„Всеки допуска грешки в Монако. Може да видите – искам да кажа, че в днешно време разполагате с всичката информация и се вижда ясно. Едвам не се блъснах в първия завой. Всеки допуска грешки по време на квалификацията в Монако. Не е като да съм се блъсна нарочно.„Аз гонех подобряване на времето си в Монако. Можете да изгледате цялата ми обиколка до този момент и ще видите, че за малко да се блъсна още в първия завой. Просто давах всичко от себе си в последния си опит в третата квалификация. Нормално е да се допусне грешка“, коментира мексиканецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти