Хърбърт: С Ръсел започва нова ера за Мерцедес

Бившият пилот във Формула 1 Джони Хърбърт е уверен, че с победата на Джордж Ръсел в Гран При на Сао Пауло започва нова ера от развитието на Мерцедес в световния шампионат. Ръсел сложи край на сушата за Мерцедес този сезон, а Люис Хамилтън осигури двойната победа на тима.

„Битката на Джордж с Люис ще е много важна тема, започваме да виждаме смяната на караула в Мерцедес – обясни Хърбърт пред Sky Sports. – Видяхме това при възхода на Макс Верстапен, който вече има две световни титли, сега Джордж ще бъде много важен фактор при представянето на Хамилтън.”

Хърбърт акцентира на представянето на Ръсел в Сао Пауло.

От Мерцедес не казали на Ръсел, че може да отпадне

„Начинът, по който Джордж спечели е впечатляващ – обясни бившият пилот. – Той кара красиво, постоянно, беше под напрежение, което никога досега не е изпитвал и спечели. Брилянтно.”

Сайнц: Силно състезание, но Мерцедес ни притискат

Хърбърт прогнозира, че ако Мерцедес разполага през сезон 2023 с автомобил, с който тимът може да се бори за победи, то Джордж също ще е претендент за световната титла.

Ръсел: Чувствам се невероятно след победата

„Оттук нататък зависи какъв автомобил ще създадат в Мерцедес за догодина, защото този сезон това не се получи добре – обясни Джони. – Сега обаче тимът е в много по-добра позиция. Джордж ще е много по-уверен в Абу Даби след победата в Бразилия. Ако това развитие на колата на Мерцедес продължи, то бих заложил на Ръсел в битката за титлата догодина.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти