Перес: С Макс можем да действаме като възрастни

Серхио Перес коментира преди Гран При на Абу Даби, че той и съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен могат да се държат „като възрастни” след неизпълнението на заповедите от бокса от страна на световния шампион в Бразилия.

Перес пропусна Макс за 6-ата позиция в Сао Пауло и получи уверения от тима, че Верстапен ще му върне мястото ако не успее да си пробие път напред. Но малко преди финала това не стана и Макс отказа по радиото да изпълни заповедта от бокса и да пропусне Перес напред. Това щеше да донесе на Серхио 2 точки повече в битката с Шарл Леклер за второто място при пилотите в края на сезона.

Верстапен обясни по радиото, а след това и пред медиите, че си има „свои причини” да постъпи така, но не обясни какви са те.

Ще помага ли отново Перес на Макс?

След състезанието двамата пилоти обсъдиха ситуацията с шефовете си Кристиан Хорнър и доктор Марко, които обявиха, че в Абу Даби Макс ще направи каквото е необходимо, за да помогне на Серхио да завърши втори в класирането.

Хамилтън се чувства като „мишена“ след поредния контакт с Верстапен

Перес отказа да коментира какво точно са си казали той и Макс на срещата.

Хорнър и Марко гарантираха, че Верстапен ще помага на Перес в Абу Даби

„Ще се справим с това в рамките на тима и ще продължим напред – обясни Серхио, който беше бесен след финала и обясни, че Макс дължи двете си световни титли на него. – Разбира се, че съм разочарован след всичко, което съм направил. Но съм сигурен, че ще действаме като възрастни и ще продължим напред като отбор.”

8 състезания от 2021, за които Макс е длъжник на Перес

На напомнянето, че вече се натрупаха доста случаи, в който той е помагал на Макс, Перес отново отказа да коментира какво предстои.

Това ли е причината за издънката на Макс?

„Разбира се, направил съм много за него досега, това не е тайна. Но както казах, добре е тази дискусия да остане в тима и ние да продължим напред”, заяви Перес.

Верстапен се оплака от Хамилтън след удара

Перес обаче беше категоричен, че трудната ситуация вече е разрешена.

Макс обеща да се реваншира на Перес в Абу Даби

„Да, определено. Иначе нямаше как да продължим. Вече ще е по-различно, не само в Абу Даби, но и по-нататък. Винаги ще поставяме интересите на тима пред нашите”, обясни мексиканецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти