8 състезания от 2021, за които Макс е длъжник на Перес

Последните обиколки на Гран При на Сао Пауло вчера родиха най-големия скандал в Ред Бул за сезона, при това без логична причина. В хода на състезанието Серхио Перес пропусна пред себе си Макс Верстапен, като заяви, че е получил уверение от бокса, че шампионът ще му върне позицията ако не успее да прогресира по-напред в класирането. Но малко преди финала Верстапен отказа да изпълни заповедта от бокса и да пропусне Серхио напред.

Верстапен обясни по радиото, че е дал причина на тима да не изпълни заповедта, но не разкри тази причина пред медиите след финала. Перес благодари саркастично на тима по радиото и след това пред медиите нанесе тежък удар по репутацията на Верстапен.

„След всичко, което съм направил за него, не разбирам защо той реагира така – обясни мексиканецът. – Макс взе двете си титли благодарение на мен.”

Макс обеща да се реваншира на Перес в Абу Даби

Самият Верстапен в края на миналата година определи Перес по радиото като „легенда”, но явно е забравил за приноса на Чеко към успехите му или наистина има друга причина за отказа му да действа като екипен играч вчера.

Перес: Верстапен показа какъв е в действителност

Миналата година Перес имаше решаващ принос за първата световна титла на Верстапен, като ви предлагаме селекция от 8 състезания през 2021, в които Серхио помогна на Макс в битката с Люис Хамилтън.

Д-р Марко е изненадан от решението на Макс да игнорира заповедите от бокса

Монако: Перес използва прескачаща стратегия срещу Хамилтън в битката за 6-ото място и успя да му го отнеме. Верстапен спечели състезанието.

Баку: Перес не позволи през цялото състезание на Хамилтън да го изпревари, а при рестарта Люис допусна грешка, излезе от трасето и на финала беше едва 16-и.

Франция: Перес караше много близо до Хамилтън, като така не му позволи да реализира стратегията си и Люис отложи спирането си в бокса, това позволи на Верстапен да го догони, после Макс изпревари Люис и спечели състезанието.

Великобритания: Записа най-бърза обиколка в състезанието, като взе точката за нея от Хамилтън.

Турция: Перес се защитава много енергично и остави Хамилтън на 5-о място, а Верстапен финишира 2-и.

Остин: Перес принуди Хамилтън да спре по-рано от предвиденото, за да се защити от пресичащата стратегия на мексиканеца. Верстапен спечели състезанието.

Бразилия: Чеко записа най-бързата обиколка, като свали Хамилтън от първото място в тази класация.

Абу Даби: Перес задържа Хамилтън за почти 10 секунди, Люис пропусна спирането си в бокса, за да запази позицията си на пистата. И при рестарта Верстапен го атакува, изпревари го и стана световен шампион. 

За сезон 2022 има отделно броене на ситуациите, в които Верстапен се е ползвал от помощта на Перес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти