Ман Юнайтед продължава да следи вратаря на Порто

Манчестър Юнайтед продължава да следи отблизо развитието на вратаря на Порто Диого Коща. Мениджърът Ерик тен Хаг харесва качествата на 23-годишния страж и го е набелязал като потенциален вариант за заместник на Давид де Хеа. Така на "Олд Трафорд" вече обмислят евентуална оферта за него през лятото, твърди "Fussball Transfers".

Диого Коща е юноша на Порто, като дебютира в първия отбор през 2019 година. Той стана титуляр под рамката на "драконите" през миналия сезон и остави доста добри впечатления с изявите си. До момента той има 86 мача за клуба във всички турнири. С добрите си игри Коща стигна и до националния отбор на Португалия като има 7 мача за "мореплавателите" и попадна в селекцията за Световното в Катар.

Привличането на Диого Коща обаче няма да е никак лесна задача. Футболистът съвсем наскоро подписа нов договор с Порто, като се обвърза с клуба до 2027 година. Това означава, че за да го купи Манчестър Юнайтед трябва да развърже кесията и да приготви 75 милиона евро, колкото е клаузата за откупуване, заложена в договора на вратаря. 

Още от Футбол свят

Виж всички