Щайнер се надява Хаас да обяви втория си пилот за догодина в Абу Даби

Отборът на Хаас е притежател на последното свободно пилотско място във Формула 1 за 2023 година. Фаворите са него са двамата германци Мик Шумахер и Нико Хюлкенберг, а шефът на тима Гюнтер Щайнер заяви вчера в Бразилия, че се надява идната седмица в Абу Даби да може да обяви кой ще бъде съотборник на Кевин Магнусен през следващия сезон.

„Надявам се следващата седмица да можем да обявим нещо, каквото и да е то. Това е моята цел, но не обещавам нищо“, каза Щайнер вчера.„Искаме да знаем кой ще е нашият пилот догодина, за да може той да кара на теста в Абу Даби, това е нашата цел. Иначе ние искаме да вземем правилното решение, а наличието на време, в което да направим, ни дава по-големи шансове“, обясни още ексцентричният италианец.

Хаас ще има нов генерален спонсор за сезон 2023 във Формула 1

Той също така заяви, че целта на Хаас догодина ще бъде отборът да направи още една крачка напред, за което богатият опит на Хюлкенберг може да бъде много полезен. Германецът има 181 старта във Формула 1 с отборите на Уилямс, Форс Индия, Заубер, Рено, Рейсинг Пойнт и Астън Мартин. В същото време Шумахер има само два сезона зад гърба си, и двата с Хаас тази и миналата година.

Доктор Марко: В Хаас ще изберат Хюлкенберг

„Мисля, че ще направим стъпка напред с развитието на колата догодина. Свършили сме много неща, направихме много анализи на това какво свършихме през тази година и как можем да се подобрим. Това не зависи само от едно състезание, както много хора казват. Сега мислим в средносрочен план, в миналото мислехме в краткосрочен“, заяви Щайнер.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти