Търговище посреща около 300 участници за състезание по планинско бягане

Около 300 участници ще застанат на старта на тазгодишното състезанието по планинско бягане Misionis Trail край Търговище. То ще се проведе в неделя, 13 ноември, в местността около крепостта „Мисионис” , съобщиха организаторите от клуба по ориентиране Вариант 5.

Състезателите ще имат възможност да бягат по вече утвърдените трасета от 28.6 км, 11.2 км и 5.5 км, както и 1.5 км за най-малките участници, добавят още организаторите. Записването за детското безплатно бягане става на място, като ще участват малчугани до 10-годишна възраст, а тази година те ще бягат по ново, кръгово трасе.

Дистанцията от 5,5 км пък ще покоряват и участниците от бизнес-средите. Business Run предизвикателството ще отличи фирмата с най-голям брой участници, както и по трима най-бързи при мъжете и при жените, поясни Петранка Ангелова от Вариант 5.

“Misionis Trail” набира все по-голяма популярност сред състезателите в страната, които с много хъс и ентусиазъм идват в Търговище, за да премерят силите и издръжливостта си.  В същото време те имат възможност и да се насладят на красивата природа и историческите забележителности в околностите на областния град.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти