Брандън Накашима с втора победа на турнира “Следващата генерация” на АТР

Американският тенисист Брандън Накашима постигна втора победа в "Зелената група" на турнира Next Gen Finals, където се събират най-добрите млади състезатели през сезона от турнирите на АТР. Накашима, който е номер 49 в света, постигна успех с 4:1, 4:3 (2), 4:2 над чеха Иржи Лехецка. Но въпреки втората си победа, Накашима все още не си е гарантирал участие на полуфинал на турнира в Милано, тъй като трябва да изчака останалите срещи. Но пък има предимство, тъй като днешният му съперник е с баланс 1-1 победи. 

Лехецка гледаше към обрат, след като в третия сет поведе с 2:1, но американският му съперник спечели следващите три гейма и си изкова победата. И обясни, че победата днес е и благодарение на вчерашната срещу Матео Ансалди. 

"Още когато започнах да мисля за днешния мач, ми беше ясно, че ще бъде много тежко. Лехецка играе много гладко и в същото време агресивно. И това ме принуди да бъда агресивен за първата топка. Но най-много ми помогна за победата мачът вчера. Така малко повече успях да се адаптирам към условията. Така че днес вече показах повече от качествата си", сподели Накашима. 

В ранната среща от същата група Франческо Пасаро победи Матео Ансалди в изцяло италиански сблъсък с 4:3 (9:7), 2:4, 3:4 (4:7), 4:3 (7:4), 4:3 (10:8). За Пасаро това е първа победа, докато Ансалди остана на последното 4-о място без успех. Мачът продължи 2:43 часа и премина само с пет пробива в подаванията, като 
повечето бяха в края на срещата, когато настъпи и умората.

Пасаро, който през миналия месец спечели и първия си турнир в АТР, постигна нова победа и пак на домашна сцена, за да затвърди прогреса си.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти