Холгер Руне: Да победиш Новак Джокович е лудо чувство

Холгер Руне заяви, че да победи Новак Джокович на турнира "Мастърс" в Париж е било черешката върху тортата в седмицата, в която спечели за първи път толкова голям турнир и стана първият датчанин в Топ 10.

19-годишният тенисист се върна след сет изоставане и попречи на Джокович да спечели седма титла в турнира.

Руне сътвори сензация и повали Джокович на финала в Париж

"Да победя Новак, да бъда способен да го победя при такива обстоятелства… в края на мача това беше най-доброто чувство за цялата седмица", каза Руне, който се наложи още над Хуберт Хуркач, Андрей Рубльов, Карлос Алкарас и Феликс Оже-Алиасим.

"Беше важно за мен да победя Феликс и Алкарас. Но въпреки това да спечеля срещу Новак… той еу може би един от най-великите, които някога сме имали в тениса", добави датчанинът. "Това беше лудо чувство".

"Разбира се, ще отида в Торино. Аз няма да играя и желая на всички да са здрави, но в същото време ще е страхотно да играя", каза още Руне, който е първа резерва за финалния турнир на АТП.

"Не очаквах това преди 4 или 5 седмици, но сега съм тук. Супер щастлив съм как завърших сезона. Ако имам възможност за още мачове, ще съм много въодушевен", каза още Холгер Руне.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти