Карлос Алкарас и Феликс Оже-Алиасим се класираха за полуфиналите в Базел

Водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 500 в зала в Базел. Испанецът не срещна затруднения срещу сънародника си Пабло Кареньо-Буста и го надигра с 6:3, 6:4 за час и 41 минути игра. 

Алкарас реализира един пробив в първия сет и два във втория, но и допусна веднъж да загуби подаването си. Той обаче бе много по-стабилен от Кареньо-Буста в решаващите моменти и спечели доста по-сериозен процент от точките, разиграни на първи сервис. 

За испанеца това бе 55-ата победа в 66 мача тази година и девети полуфинал. В предишните осем той загуби само веднъж - срещу Рафаел Надал в Индиън Уелс. 

На полуфиналите Алкарас ще срещне поставения под номер 3 в схемата Феликс Оже-Алиасим. Канадецът постигна 11-а поредна победа след 6:2, 6:3 над Александър Бублик от Казахстан. 

Оже-Алиасим реализира по два пробива и в двата сета, като за това много му помогнаха сеемте войни грешки на съперника му. В същото време канадецът бе максимално прецизен на свой сервис и Бублик не стигна до нито една точка за пробив в целия мач. 

В другия полуфинал в турнира също ще има испанско присъствие, след като Роберто Баутиста Агут си осигури място сред четиримата най-добри. На четвъртфиналите той надигра любимеца на швейцарската публика Стан Вавринка със 7:5, 7:6(5). 

Мачът между двамата ветерани бе много равностоен и продължи над два часа. Баутиста Агут често стигаше до точки за пробив, но реализира само два от 14-те брейкбола, до които достигна. Вавринка бе на обратния полюс в тази стастика и реализи 50 процента от всичките си възможности - едно от две. 

И трите пробива в мача дойдоха в първия сет, а във втория Баутиста Агут стигна до успеха с тайбрек, който спечели със 7:5 точки. В него Вавринка водеше с 5:3, но швейцарецът загуби последните четири разигравания, а с това и мача. 

За място на финала Баутиста Агут ще играе с победителя от двойката между датчанина Холгер Руне и французина Артур Риндеркнех.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти