Световен шампион в атлетиката обяви, че умира

Световният и европейски шампион в овчарския скок в зала Тим Лобингер призна, че умира. 50-годишният германец дълго се бори с левкемия, а сега лекарите са му съобщили, че краят е съвсем близо и е неизбежен. Те дори са го посъветвали да се сбогува с най-близките си и да започне да организира погребението си.

"За мен няма изход, ракът ми е твърде агресивен. През февруари лекарите ми казаха, че смъртта е близо. Трябва да започна да мисля за погребението си. Да се сбогувам с любимите си хора. Разговорът с децата беше много труден, но те знаят колко съм зле", заяви пред "Билд" Лобингер, който прекара 150 дни в болница тази година.

Лобингер има резултат от 6.00 метра в своята кариера. Той има също така световна титла в зала от Бирмингам 2003, сребро от планетарния шампионат под покрив в Москва през 2006 г., две европейски титли в зала (Валенсия 1998 и Виена 2002), сребро от континентален форум под покрив от Мадрид 2002 г. Сред успехите му са още три медала от европейски първенства на открито - сребърни в Будапеща 1998 и Гьотеборг 2006, както и бронз от Мюнхен 2002.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти