Варан може да отсъства четири седмици

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан може да отсъства от терените около четири седмици. Французинът получи контузия по време на дербито с Челси и напусна терена облян в сълзи. Първоначално изглеждаше, че става дума за проблем в коляното или глезена, но според журналиста Деймиън Дърбас става въпрос за контузия на бедрото, която не е толкова сериозна, колкото изглеждаше в първия момент. Според него той има разтежение на феморалния бицепс и играчът би трябвало да е готов за игра до месец.

Варан бе толкова емоционален на терена, защото е бил притеснен, че заради тази контузия може да пропусне Световното първенство в Катар. 29-годишният футболист обаче има реални шансове да попадне сред избраниците на Дидие Дешан, като евентуално може да пропусне само първия мач на "петлите" срещу Австралия, но би трябвало да е на линия за следващите два двубоя с Дания и Тунис.

Варан се представя доста силно от началото на сезона, като бе титуляр в 11 мача за Манчестър Юнайтед. Това обаче не е първата му контузия през кампанията, като преди това той имаше проблем в глезена след дербито с Манчестър Сити.

Бранителят е важен играч и за националния отбор на Франция, като до момента има 87 мача за "петлите". Дешан едва ли би искал да се лиши от неговите услуги, макар да разполага с доста опции в центъра на отбраната.

Още от Футбол свят

Виж всички