Валядолид повали Реал Сосиедад, ВАР с три отменени гола

Валядолид спечели с минималното 1:0 домакинството си на Реал Сосиедад в двубой от 11-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение бе дело на Серхио Леон още в 16-ата минута, но интересно бе, че цели три гола, два в полза на гостите и един в полза на гостите, бяха отменени след намеси на ВАР.

Валядолид успя да открие резултата още в 12-ата минута, когато едно центриране от границата на наказателното поле подлъга вратаря, който явно не прецени ситуацията, смятайки, че друг играч пред него ще отклони, и тя в крайна сметка попадна в мрежата му за 1:0. Ситуацията обаче бе прегледана с ВАР и съдията отмени попадението поради нарушение.

Това обаче не попречи на домакините, които излязоха напред само две минути по-късно, когато Серхио Леон надбяга отбраната след една дълга топка към него и с десния крак прати топката в мрежата за 1:0.

Футболистите на Реал Сосиедад изравниха резултата в последната минута на редовното време, когато една бърза атака прати топката към напълно свободния Такефуса Кубо на границата на наказателното поле и той с много плътен изстрел се разписа. Тук обаче отново се намеси системата ВАР и този гол също бе отменен поради нарушение при отнемането на топката от страна на гостите.

През втората част двата тима не успяваха да достигат до по-чисти ситуации и допускаха доста грешки в разиграванията. Момчетата на Иманол Алгуасил все пак достигнаха до нов гол в своя полза в 83-ата минута, когато Мартин Зубименди се освободи в наказателното поле и намери мрежата. Хорхе Фигероа обаче получи знак от ВАР, че трябва да прегледа ситуацията отново и той отмени попадението поради засада.

Въпреки загубата Реал Сосиедад продължава да заема третото място в подреждането на Ла Лига с 22 точки, но четвъртия Атлетико Мадрид изостава само на две точки, но е с мач по-малко. От своя страна Валядолид са 11-и с 14 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти