Верстапен: Лицемерните ни съперници искат да ни забавят

Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен коментира драмата около разходите на отбора на Ред Бул през 2021 година и заяви, че той застава плътно зад „Биковете“ и също така добави, че не е изненадан от нападките от всички други отбори.

Потвърдено! В Ред Бул са нарушили финансовите правила през 2021 година

Както е известно ФИА разкри, че Ред Бул са допуснали „минимално нарушение“ на финансовите правила за миналата година. От лагера на Ред Бул пък напълно отричат тези твърдения и в момента се води спор между двете страни.

Ред Бул преговаря с ФИА за нарушението на тавана на бюджетите

В същото време съперниците на „Биковете“ призоваха за тежки наказания, за да се даде пример, че подобни нарушения на финансовите правила няма да бъдат толерирани в бъдеще. 

Зак Браун: Нарушението на Ред Бул е измама!

„Все още нищо не е потвърдено, но като отбор ние знаем с какво трябва да се справим. Мисля, че ние ясно показахме кое смятаме за правилно, затова процесът все още продължава. В крайна сметка това не е моята работа, това си е между отбора и ФИА.„Мисля, че всички скачат така защото се представяме толкова добре, напълно естествено за природата на Формула 1. Опитват се да ни забавят по всякакъв възможен начин. Но в крайна сметка Формула 1 работи по този начин. Знаеш, че всеки е малко или много лицемер и аз нямам проблем с това, ние трябва да останем фокусирани върху нашата работа“, заяви Верстапен пред Sky Sports F1 преди началото на уикенда за Гран При на САЩ.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти