Пиоли: Скоро ще видим най-доброто от новите

Милан имаше трудни моменти при гостуването си на Верона, но изтръгна ценен успех с 2:1. Сандро Тонали донесе трите точки на “росонерите” а дебютиралият Малик Тиау се прояви с две важни намеси пред вратата на Чиприан Татарушану. В изказването си след двубоя старши треньорът Стефано Пиоли акцентира върху представянето на някои от новите играчи в отбора, които все по-често получават шанс за изява. 

“Можехме да поведем с 2:0 и да контролираме мача, но изравнителното попадение на Верона ни стъписа. Започнахме да правим прекалено много грешки, разделихме се на две и оставихме големи пространства за съперника. Радващото е, че си стъпихме на краката, а и разполагаме с индивидуална класа, която ни помага в подобни мачове. Давам за примера паса на Анте Ребич към Тонали”, каза Пиоли. 

“Ясин Адли не успя да се покаже в най-добрата си светлина, защото го пазеха плътно и не му даваха никакво пространство. За него това беше първи старт и можеше да се очаква, че ще му е трудно. Тиау, Дест и Вранкс също са в отбора сравнително отскоро. Те не са играли преди в Серия “А” и имат нужда от време, но съм сигурен, че скоро ще разгърнат потенциала си”, сподели Пиоли по адрес на част от новите попълнения. 

“Ориги се възстанови от контузията си и днес ми хареса. Ребич също е напълно здрав, така че имам повече възможности за ротации. Надявам се Менян, Кяер и Де Кетеларе да са на линия до седмица”, продължи опитният специалист. 

“Искахме да продължим успешната си серия като гост. Не мисля, че има друг отбор в Европа, който няма загуба на чужд терен през 2022 година. Сега ни предстои и малко повече време за възстановяване. Ще можем да обърнем внимание на тактическата подготовка, но после влизаме в натоварен ритъм със 7 мача за 21 дни”, добави Пиоли.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти