Хофенхайм продължава да поддържа темпо близко до върха, Херта все още няма победа като домакин

Херта и Хофенхайм завършиха наравно 1:1 в мач от осмия кръг на Бундеслигата. И двата гола в срещата паднаха през първото полувреме, когато Андрей Крамарич откри за гостите в 25-ата минута, но Доди Лукебакио изравни в 37-ата за домакините.

Гостите, които правят най-силния си старт на сезона в последните пе години, имаха първата възможност в двубоя чрез Мунас Дабур, който стреля, но Кристенсен спаси. Малко по-късно голмайсторът на тима Андрей Крамарич се възползва от опит за изстрел на Озан Кабак и прати топката в мрежата за 0:1. Това бе десето негово попадение срещу този противник.

Столичани успяха да отвърнат на удара още преди почивката, когато Чидера Еджуке намери Лукебакио и той изравни за 1:1. След почивката двата отбора направиха своите опити да достигнат до ново попадение, а със сериозни пропуски се отличиха именно Еджуке и Кристоф Баумгартнер за двата тима. Все пак победата сякаш бе по-близо до Хофенхайм, тъй като техен гол бе отменен поради засада в 86-ата минута, а в 90-ата игра с ръка в наказателното поле на Джонджо Кени бе подмината от съдията.

По този начин Херта все още няма победа като домакин от началото на сезона и има 7 точки от 8 срещи. От своя страна Хофенхайм е пети с 14 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти