Хорнър: Хамилтън никога не е признавал уменията и таланта на Макс

Ръковдителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър упрекна седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, че никога не е признал уменията и таланта на действащия шампион Макс Верстапен.

Както е известно двамата водеха ожесточен спор за титлата през 2021 година, в който не един и два пъти се стигна до контакт помежду им. Най-известните инциденти бяха във Великобритания и Италия, но те не бяха единствените. Контакти имаше още в Емилия-Романя и Саудитска Арабия, а всички помним и събитията не само от последната, но и от първата обиколка в Абу Даби.

В крайна сметка титлата бе спечелена от Верстапен, който имаше повече победи от Хамилтън (10-8), повече подиуми (18-17) и повече полпозиции, без да се броят спринтовите уикенди и наказанията, (8-6). И все пак много хора, включително и Хамилтън, отказват да признаят Верстапен за заслужил шампион, поне по думите на Хорнър.

„Мисля, че винаги имаше уважение там, няма как да нямаш уважение към постигнатото от Люис. Това е невероятно и най-вероятно скоро няма да бъде надминато. Все някога обаче всеки ще бъде победен. Макс имаше уважение към Люис, но и не се страхуваше от него и се вълнуваше за възможността да се изправи срещу него. В крайна сметка той повярва, че може да го победи и точно това му помогна в много от случаите“, заяви Хорнър.„С Шарл сега битката е друга. Те се познават още от деца и имат много взаимоуважение. Аз никога не видях Люис да признае способностите на Макс, така че между тях все още има напрежение. Това ясно се вижда“, добави британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти