Канада се класира за четвъртфиналите на купа "Дейвис", Нидерландия се наложи над САЩ

Ден след като победи новия водач в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас, Феликс Оже-Алиасим подпечата и визите на Канада за четвъртфиналите на купа "Дейвис". Във Валенсия "кленовите листа" се нуждаеха от само една победа в двубоя си със Сърбия от група "В", за да си осигурят едно от първите две места и я постигнаха, когато Оже-Алиасим се наложи с 6:3, 6:4 над Миомир Кецманович. Преди това Ласло Джере бе дал аванс на балканския отбор след победа над Габриел Диало.

На двойки Кецманович и Филип Крайнович спечелиха срещи Вашек Поспишил и Алекси Галарню, след като три гейма след началото на мача Поспишил получи контузия в коляното и не бе в състояние да продължи. Така Сърбия спечели двубоя с 2:1 и запази минимални шансове за класиране в следващата фаза, като ще разчита по-късно днес аутсайдерът Република Корея да победи домакина Испания.

В група "D" интрига за това кой продължава напред нямаше, тъй като още след втория кръг стана ясно, че това ще бъдат отборите на Нидерландия и САЩ. "Лалетата" обаче успяха да завоюват първата позиция, след като Ботик ван де Зандсхулп и Талон Грийкспор спечелиха мачовете си на сингъл срещу Тайлър Фриц и Томи Пол. На двойки американците взеха победа, но това бе изцяло за протокола.

Миналогодишният финалист в турнира Хърватия запази надежди за продължаване в следващия етап след победа с 3:0 над Аржентина. По този начин "шахматистите" приключват с две победи и една загуба в група "А" и по-късно днес ще очакват победа на домакина Италия над Швеция, за да си осигурят място сред най-добрите осем, които ще се срещнат в Малага в края на ноември.

В група "С" Франция победи с 2:1 Белгия, но и двата отбора приключват участието си в турнира за тази година, завършвайки на трето и четвърто място. Към четвъртфиналите продължават Австралия и Германия, които по-късно днес в Хамбург ще определят победителя в групата.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти