Решено е: Премиър лийг се подновява този уикенд със 7 мача, но без двете дербита

От Премиър лийг официално обявиха, че този уикенд мачове в английския елит ще има въпреки националния траур във Великобритания заради кончината на кралица Елизабет Втора. Както е известно, целият седми кръг в първенството беше отложен именно поради тази причина.

Тази седмица обаче ще бъдат изиграни само седем от десетте мача от програмата на осмия кръг в шампионата. Става въпрос за петъчните двубои Астън Вила - Саутхамптън и Нотингам Форест - Фулъм, съботните Уулвърхамптън - Манчестър Сити, Нюкасъл - Борнемут и Тотнъм - Лестър, както и неделните Брентфорд - Арсенал и Евертън - Уест Хам. Така заради събитията покрай погребението на Елизабет Втора отложени бяха двата най-вълнуващи мача Челси - Ливърпул и Манчестър Юнайтед - Лийдс, а също така и Брайтън - Кристъл Палас, който още преди това беше пренасрочен заради стачки на местните железопътни работници.

“След консултация с клубовете, полицията, местните служби по безопасност и други замесени власти нямаше друга опция освен да отложим трите мача. Премиър лийг би искала да благодари на полицейския отдел за футболни събития, ккто и на останалите полицейски сили в страната, както и на нашите партньори в излъчването на двубоите за тяхната подкрепа по време на процеса, като ще продължим да поддържаме връзка с тях преди уикенда. За мачовете, които ще бъдат изиграни по време на периода на национален траур, ще има отдаване на почит към кралицата на стадионите в Премиър лийг. Нови дати за отложените срещи ще бъдат обявени скоро”, се казва в изявлението на футболната лига.

Още от Футбол свят

Виж всички