Тухел със сърцераздирателна раздяла с Челси след уволнението си

Вече бившият мениджър на Челси Томас Тухел наруши мълчението след изненадващото си уволнение от клуба миналата сряда. Германецът определи раздялата си с клуба като едно от най-трудните неща и се е надявал да не се стигне до там много, много години. 

Тухел чака солидна неустойка, но Челси ще трябва да извади дори повече за новия мениджър

“Това е едно от най-трудните изявления, които някога е трябвало да напиша и такова, което се надявах да не ми се наложи да правя много, много години. Съсипан съм, че времето ми в Челси приключи. Това е клуб, в който се чувствах като у дома си, както професионално, така и в личен план. Благодаря много на целия персонал, играчите и привържениците, че ме накараха да се чувствам добре дошъл от самото начало. Гордостта и радостта, които изпитах, че помогнах на отбора да спечели Шампионската лига и Световното клубно първенство. За мен е чест да бъда част от историята на клуба в последните 19 месеца и това време винаги ще има специално място в сърцето ми,” заявява Тухел. 

Артета за Тухел: Всички сме наясно какви са условията във футбола

Челси не започна сезона по най-добрия начин и записаха само 3 победи в първите си шест двубоя от Премиър лийг, а също и загубиха първия си двубой от Шампионската лига срещу Динамо (Загреб), след което и дойде изненадващото му уволнение.

Още от Футбол свят

Виж всички