Пиоли: Трябваше да стиснем зъби с 10 човека

Треньорът на Милан Стефано Пиоли похвали отбора си за победата с 2:1 над Сампдория. Успехът не дойде никак лесно, а гостите завършиха мача в намален състав, след като звездата на тима Рафаел Леао получи червен картон в началото на второто полувреме. Въпреки това "росонерите" изтръгнаха трите точки.

"Изиграхме добро първо полувреме и можеше да отбележим повече голове, но това бе изстрадана победа. Трябваше да стиснем зъби, след като останахме с 10 човека. Момчетата се бориха за всяка топка. Сампдория вече удържа Ювентус и Лацио тук, така че този успех нямаше как да дойде лесно. Казахме си, че искаме да направим по-малко технически грешки и мисля, че се справихме, така че сме на прав път", смята Пиоли.

Заради червения картон Леао няма да играе в дербито с Наполи. Наставникът обаче има забележки към съдиите, особено за първия жълт картон на португалеца, когато пазейки топката удари с ръка защитник в лицето.

"В такава ситуация винаги, когато нападателя пази топката, защитникът се свлича на земята и нападателят получава картон. Това е разочароващо. Казах му да внимава през второто полувреме, но той бе решил да опита подобна задна ножица. Няма значение, някой друг ще играе на негово място срещу Наполи", допълни специалистът.

В състава на Наполи също ще има голяма липса, тъй като Виктор Осимен е контузен.

"И двата тима ще имат сериозни липси, но при нас освен Леао ще липсва и Анте Ребич - двама играчи, които действат на една позиция. Днес трябваше да играем с 10 човека 50 минути, а ни предстои важен мач в Шампионската лига. Така че първо ще мислим за него, а след това за Наполи. Рафа се превръща във важна фигура в нашата атака, но ние имаме и други алтернативи и ще измислим нещо с други характеристики", каза още треньорът на "росонерите".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти