Каспер Рууд не смята, че ще изравни популярността на футболиста Ерлинг Холанд

Норвежкият тенисист Каспер Рууд не очаква да настигне популярността на футболиста Ерлинг Холанд, ако победи Карлос Алкарас във финала на Откритото първенство на САЩ и оглави световната ранглиста при мъжете в тениса.

Рууд вече е номер 1 в тениса в родината си, наследявайки обичта на феновете от баща си Кристиан, който е част от топ 50 по време на кариерата си през 90-те години.

„Ерлинг прави невероятен сезон до момента. Всички се надяваме да продължи така. Истинска радост е да го гледам как бележи гол след гол. Той очевидно е най-голямата звезда в Норвегия в момента. Вероятно ще бъде такъв още много години“, каза Каспер Рууд по повод футболиста на Манчестър Сити и негов сънародник.

Карлос Алкарас пречупи Франсис Тиафо и е на финал на US Open срещу Каспер Рууд

„Аз съм концентриран върху моята кариера. Надявам се, разбира се, да печеля още турнири. Искам да представям Норвегия в добра светлина и да поставя поне малко на картата норвежкия тенис“, добави Рууд.

Каспер Рууд: След края на първия сет почувствах, че коленете ми треперят

И четиримата полуфиналисти на Откритото първенство на САЩ тази година достигнаха за първи път до този етап в кариерите си, както и най-младите четирима в турнир от Големия шлем след Новак Джокович, Анди Мъри, Рафаел Надал и Роджър Федерер през 2008-а.

Каспeр Рууд прекърши Хачанов и е финалист на US Open

„Имаше доста нерви в полуфиналния мач, но се надявам, че на финала ще се получи хубава битка“, каза още Каспер Рууд, който отстрани руснака Карен Хачанов и в спора за титлата ще се изправи срещу испанеца Карлос Алкарас.

В първия си финал от Шлема – тази година във Франция, Рууд бе надигран от Рафаел Надал. „Той ме победи убедително и се надявах, ако пак достигна до финал да нямам точно него за съперник. Надявам се, че опитът, който натрупах ще ми помогне“, добави Рууд.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти