Олимпийски спринтьор беше застрелян, след като се опита да спре сбиване пред нощен клуб

Бахамският олимпийски спринтьор Шавез Харт почина, след като e бил прострелян, докато се опитва да спре спор пред нощен клуб в 2 часа сутринта. Харт e убит, докато се е опитвал да спре сбиването на група мъже на паркинга на нощен клуб в Маунт Хоуп на Бахамските острови в ранните часове на събота сутринта. Трагичният инцидент се случи само четири дни преди 30-ия му рожден ден.

Съобщава се, че един от замесените мъже е напуснал паркинга и е извадил пистолет от колата си, преди да застреля Харт в гърдите. Според местните медии заподозреният по-късно е бил арестуван и задържан в полицията.

Харт, който се състезава на Олимпийските игри в Рио през 2016 г., оставя съпруга и син. Спринтьорът е откаран по спешност в местна болница, където е обявен за мъртъв.

Говорейки пред Nassau Guardian, майка му Шамейн Харт каза: “Той беше толкова добър син - много тих и винаги услужлив. Със сигурност ще ми липсва.“

Премиерът на Бахамските острови Филип Брейв Дейвис отдаде почит на Харт и настоя, че нацията е “благословена да има велик спортист да носи нашето знаме по целия свят“

Той написа в Twitter: “От името на моето семейство и народа на Бахамските острови, изказвам моите сърдечни съболезнования на семейството на Шавез Харт.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти