Състезанието на “Зандвоорт” получава нова дата?

Гран При на Нидерландия догодина най-вероятно ще се проведе на нова дата, тъй като все още непубликувания календар за сезон 2023 продължава да търпи промени. Формула 1 се завърна в Нидерландия през 2021 година, за да се възползва максимално от популярността на Макс Верстапен и това се оказа успешен ход, като договорът е за три години и 2023 е последното му издание според оригиналния контракт.

Но най-вероятно догодина състезанието на “Зандвоорт” няма да е през септември, а ще заеме мястото на “Спа” и уикенда от 25 до 27 август. Очаква се, че Формула 1 ще представи календара за сезон 2023 през октомври, като състезанията ще са 24, а стартове ще приемат Катар и Лас Вегас.

Предполага се, че договорът на Гран При на Нидерландия ще бъде удължен за още две години - до 2025 включително. “Спа” също си осигури място в календара на Формула 1, като в дните на състезанието беше потвърдено, че и догодина ще има старт в Ардените. Най-вероятно състезанието на “Спа” ще бъде преместено преди лятната пауза, някъде около надпреварата в Унгария.

От Алфа Таури отричат да са помагали на Макс

От ФИА изтече информация, че президентът на федерацията Мохамед бин Сулайем иска календарът да е на 100 процента уточнен преди да го обяви. И тъй като бившият рали пилот държи на това всички състезания да са абсолютно гарантирани, това води до забавянето.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти