Леклер: На "Монца" ще е още по-трудно!

Пилотът на Ферари Шарл Леклер не вярва, че Скудерията има големи шансове за силно представяне в домашното си състезание на „Монца” тази неделя. Това ще е първата Гран При на Италия без ограничения заради коронавируса от три години насам и всички билети за пистата до Милано са отдавна разпродадени.

Леклер завърши трети на „Зандвоорт” и обясни, че не е голям оптимист за следващия старт.

„Монца” няма да е най-подходящата писта за нас – призна Шарл. – За съжаление, това е реалността, но все пак, нямаме търпение да караме пред тифозите. Там винаги получаваме невероятна подкрепа и атмосферата е страхотна. Поне на теория, там би трябвало да ни е по-трудно, но ще се опитаме да постигнем нещо повече.”

В Италия: Да не очакваме много от Ферари на “Монца”

Леклер акцентира и на това, че на „Зандвоорт” видяхме завръщането на Мерцедес в челото и това може да се повтори и на „Монца”, което може да означава много оспорвана битка зад Ред Бул.

Сайнц с нова задвижваща система на “Монца”?

„Всички подобряват представянето си – обясни Леклер. – Но ние имаме най-сериозни проблеми със състезателното темпо. Мерцедес вече се борят в челото и видяхме, че са много бързи. На „Зандвоорт” бяха изключително бързи с твърдите гуми. В началото ние имахме добро темпо с меките сликове и разликата с Макс беше повече или по-малко толкова, колкото очаквахме. Но след това, със средно твърдите бяхме по-бавни от очакваното.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти