Макс Алегри: Футболът е създаден от дявола

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че тимът му не сторил достатъчно, за да надвие Рома в съботното дерби в Серия “А”. Двубоят в Торино завърши при 1:1.

“Оставам с усещането, че футболът е създаден от дявола. От трите мача през сезона досега най-много рискувахме срещу Сасуоло, но спечелихме с 3:0. В същото време сега срещу Рома допуснахме само една грешка и ни наказаха”, заяви треньорът пред DAZN.

Тимът му поведе с 1:0 още във 2-рата минута, но през втората част съперникът изравни.

“Сезонът е дълъг. А днес дори рискувахме да загубим при някой корнер към края на срещата. Определено се оказахме изморени заради силното първо полувеме. Трябваше да задържим топката и да си я подаваме повече, за да намалим темпото. Трябва да се научим на това. Няма как да очакваш да доминираш през всичките 90 минути”, продължи Алегри.

“Юве игра добре от техническа гледна точка, но трябва да се подобряваме. Рома играеше по-дефанзивно в дясната си зона през второто полувреме и ето защо трябваше да пробваме повече центрирания от другата страна. Все пак съм щастлив от показаното от момчетата. Рома е страхотен тим и Жозе Моуриньо е силен в това да държи играчите си фокусирани. Жалко, че гостите ни отбелязаха при единствения си ъглов удар, който беше центриран на далечната греда, но това е футболът.”

“Моуриньо винаги е бил проницателен, като успява да чете играта. Ако не си решиш срещата, винаги остава възможността да бъдеш наказан с изравнително попадение.”

Алегри похвали специално 19-годишния Фабио Мирети, който излезе като титуляр: “Той игра като ветеран - много е спокоен, знае как да се измъкне от опеката на човека до него, а и първото му докосване винаги е насочено напред. Не се виждат много играчи като него”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти